Dokuz Dil Bilen İngiliz Adamın 7 Günde Türkçe Öğrenme Serüveni

25.3.17 0 yorum

7 gün gibi kısa sürede Türkçe gibi köklü bir dil öğrenilebilir mi? Eğer Matthew Youlden gibi dil öğrenme yeteneğiniz hat safhaya ulaşmışsa neden olmasın? İngiltere doğumlu Matthew tam 9 dil biliyor ve daha fazla dili de anlayabiliyor. Matthew ve Michael Youlden Türk arkadaşları Kutay ile başladıkları ilk derslerinin ardından Türkçe öğrenme macerasına atıldılar. Bakalım 7 günlük süreçte Türkçeyi ne kadar öğrenebilmişler?

1-Gün

İki kitap yalayıp yutan Matthew ve Michael Youlden Türkçe'nin ne kadar zor bir dil olduğunun daha en başında farkına varmışlar. İtalyanca veya İspanyolca gibi olmadığını söylüyorlar.

2-Gün

Berlin'de bir Türk pazarına giderek armut ve portakal alışverişi yapan ikili dil öğrenme konusunda mikro-motivasyonlarının da yerlerinde olduğunu gösterdi.

3.Gün


3. günde ise kitaplara yumulan ikili post-it'lerin de yardımıyla Türkçe konusunda ciddi yol katettiklerini gösterdiler.

4.Gün


Alican öğretmenleri ile pratik yapan ikili övgülerini de almayı bildiler. Üç buçuk günde epeyce yol kateden Matthew ve Michael Youlden çok hızlı öğreniyorlar.

5.Gün


Alsancak Simit Sarayı'na giden ikili Kutay ile birlikte Türk yemeklerini tattılar. Onları karşılayan garson, her Türk garsonu gibi Türkçe konuşmalarından hoşnut olarak durumdan övgü ile bahsetti.

6.Gün 



Fazla bir vakitleri kalmayan ikili için pratik ve akıcılığı artırma zamanı.

7.Gün 


Bir hafta boyunca büyük çaba sarf eden ikili, her gün birçok kitap okuduklarını ve sürekli yazdıklarından bahsettiler. 7. günün sonunda ise Türkçe konuşabilmenin mutluluğunu yaşarlarken en sevdikleri kelimenin, bizlerin de İngilizce öğrenirken sıkça esprisini yaptığımız "Yüzmek ve Yüz(Surat)" kelimesi olduğunu söylediler.






0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı