Uzaktan Türkçe

3.3.17 0 yorum



Sistemin Özellikleri




Modül Etkinlikleri


Uzaktan Türkçe Öğretim Portalı, Avrupa Birliği tarafından hazırlanan Ortak Öneriler Çerçevesi’ne göre hazırlanmış olup tematik ve gerçek hayattan alınan konularla size Türkçe öğretir. Böylece öğrendiklerinizi kolay bir şekilde gerçek hayatta uygulayabilirsiniz.

Kelime Listeleri


Yabancılara Türkçe öğretmek için kullanılan kitaplar taranarak bir derlem çalışması yapılmış ve kelime listeleri oluşturulmuştur. Kelimeler temalara göre kategorilere ayrılıp öğrencilere tema bazlı sunulmuştur.







Destekli Etkinlikler


Yazma ve konuşma etkinliklerinde, yapacağınız konuşmalar ve yazacağınız kompozisyonlar uzmanlar tarafından değerlendirilir. Etkinlikler değerlendirildikten sonra zayıf ve güçlü yönlerinizi görebileceğiniz şekilde geri bildirimler alırsınız.

Kelime Etkinlikleri


Sadece kelime çalışmak için tasarlanmış “Kelime” modülü ile modüllerden bağımsız bir şekilde kelime öğrenme etkinliklerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu modülde her bir kelime için okuma, dinleme, yazma ve konuşma etkinlikleri karşınıza gelir.







Sözlük


Sözlüğünüze ekleyeceğiniz kelimelerin ses ve resimlerini sisteme yükledikten sonra okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerine yönelik etkinlikler sistem tarafından oluşturulur ve kelime modülü içinde çalışabileceğiniz yeni bir etkinlik grubu olarak karşınıza çıkar.

Öğretmen Desteği


İsterseniz sistemdeki bir öğretmenden eğitim desteği alabilirsiniz. Böylelikle güçlü ve zayıf yönlerinize göre öğretmeninizin vereceği öneriler ile eğitiminize devam edebilirsiniz. Öğretmeninizin sanal sınıfta vereceği yüz yüze eğitimlere katılarak farklı öğrenme modelleri ile de eğitim alabilirsiniz. Dilediğiniz konuda öğretmeninize soru sorup kafanıza takılan konularda destek alabilirsiniz.







Hatırlatma


Aralıklı tekrar yöntemi ile unuttuğunuz kelimeler size hatırlatır. Zayıflayan hafızanızı güçlendirmek için arada güçlendirme çalışması yapmanız gerekir.

Puan Sistemi


Etkinlikleri yaptıkça alacağınız puanları sistemden bir şeyler satın almak için kullanabilirsiniz.








Video Etkinlikler


Etkinliklerde yer alan videoları izleyip sorulara cevap vererek eğlenceli bir şekilde çalışabilirsiniz. Dört beceri dikkate alınarak tasarlanmış etkinlikler ile gerçek hayatla ilişki kurulması kolaylaştırılmış, böylece öğrenmenin daha kalıcı olması hedeflenmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı