Ana Dilim Türkçe Seti

26.8.13 0 yorum


ANA DİLİM TÜRKÇE 4-5-6

Bu kitap yurt dışında yaşayan Türk öğrenciler için, unutulan değerler arasında telaffuz edilen ana dilimiz Türkçenin en etkili metotlarla sağlıklı bir şekilde öğretilmesi ve canlandırılması amacıyla hazırlanmıştır.
"Ana Dilim Türkçe Öğretim Seti”, farklı algılama biçimlerine göre görsel, işitsel ve kinestetik özelliklere sahip öğrenci kitlesinin çeşitliliğine uygun bir yaklaşımla hazırlanmıştır. Böylece farklı kavrama düzeylerinin öğrenme becerileri de gözetilmiştir.
Kitapta seçilen metinlerin Türk ve Batı edebiyatında yer edinmiş, günlük hayatı konu edinen, tanınmış metinlerden olmasına özen gösterilmiştir. Metinler, zevkle okunabilmelerinin yanında öğrencilerin ufuklarını açıcı ve öğretici niteliktedir.
"Metin İnceleme” bölümünde, okunan metnin anlaşılıp anlaşılmadığını kontrol etmek amacıyla öğrencilerin konu etrafında muhakeme gücünün geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu bölümde okuma metniyle ilgili farklı sorular verilmiştir.
"Dinleme-Anlama” bölümünde öğrencilerin, kitapta olmayan, CD’de seslendirilmiş bir metni anlayıp ilgili soruları cevaplamaları, böylelikle dinleme-anlama becerilerini geliştirmeleri hedeflenmiştir.
"Konuşma” bölümünde, öğrencilerin konu ile ilgili görüşlerini, duygu ve düşüncelerini sözlü ifade edebilecekleri sorulara yer verilmiş ve sözlü ifade becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.
"Yazma” bölümünde, konu ile ilgili yazma aktiviteleri verilerek öğrencilerin yazılı anlatım becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.
"Değerlendirme” bölümünde, konunun geneliyle ilgili sorulara yer verilmiştir. Bu sorularla öğrencilerin konuyu pekiştirmesi hedeflenmiştir.
"Bilgi Köşesi” bölümünde, yazım kuralları ve noktalama işaretleri, kelimenin anlam özellikleri gibi dil bilgisi konuları genel hatlarıyla anlatılmıştır.
"Müzik Köşesi” bölümünde, öğrencilerin derse ilgisini artırmak ve öğrenciyi eğlendirmek amacıyla konu ile ilgili bir şarkı verilmiştir.
"Oyun Eğlence” bölümünde, öğrencinin konuya motivasyonunu sağlamak ve derste öğrenciyi dinlendirmek amacıyla bazı ders içi etkinliklere, bulmaca ve bilmecelere yer verilmiştir.
"Ana Dilim Türkçe Öğretim Seti”, yukarıda değinilen bölümlerde hedeflenen amaçlar ışığında Türkçeyi sevdirmeye yönelik etkinliklerle hazırlandı.
Ana Dilimiz Türkçeyi yurt dışında yaşayan Türk çocuklarına sevdirmek ve onlara faydalı olabilmek en büyük arzumuzdur.
 

Ana Dilim Türkçe Öğretim Seti 4-5-6 aşağıdaki kitap ve yardımcı dokümanlardan oluşmaktadır:

Ana Dilim Türkçe Ders Kitabı 4
Ana Dilim Türkçe Öğretmen Kitabı 4
Ana Dilim Türkçe Ders Kitabı Seslendirme CD'si 4
Ana Dilim Türkçe Müzik CD'si 4

Ana Dilim Türkçe Ders Kitabı 5
Ana Dilim Türkçe Öğretmen Kitabı 5
Ana Dilim Türkçe Ders Kitabı Seslendirme CD'si 5

Ana Dilim Türkçe Ders Kitabı 6
Ana Dilim Türkçe Öğretmen Kitabı 6
Ana Dilim Türkçe Ders Kitabı Seslendirme CD'si 6

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı