Android Sözlük Uygulama

24.12.15 0 yorum

Google Translate
Sözlük deyince elbette aklımıza ilk gelen uygulamalardan bir tanesi de Google Translate. Google tarafından geliştirilmiş olan bu popüler çeviri servisi, herkeste bulunması gereken bir uygulama diye düşünüyorum.

Sesli Sözlük
Şu anda en çok kullanılan çevrimiçi sözlük servislerinden birisi olan Sesli Sözlük'ü herkes biliyordur diye düşünüyorum. Artık bir mobil uygulaması da var ve ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz.
Sesli sözlük'ün en önemli özelliği 20 farklı dilde 20 milyon kelimenin çevirisini aksanlarıyla birlikte size sunabiliyor olması diyebilirim. Ayrıca bir kelimenin anlamıyla birlikte onunla ilgili video ve resimlere de erişebiliyorsunuz.
Uygulamanın bir diğer başarılı özelliği ise makaleleri çevirebilme özelliği. Bu sayede dilediğiniz bir yabancı dilde yazılmış makaleyi kolaylıkla çevirebiliyor ve kendi dilinizde okuma şansına sahip olabiliyorsunuz.
TDK Büyük Türkçe Sözlük
Tıpkı Merriam-Webster gibi TDK Büyük Türkçe Sözlük'ün listemizde yer bulmasının sebebi de zaman zaman bir kelimenin kendi dilindeki karşılığını görme ihtiyacı hissetmemiz. TDK'nın Büyük Sözlüğü de bu konuda çok işinize yarayabilir.
Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan Büyük Türkçe sözlük için geliştirilmiş olan bu uygulama bütün kelimelerin anlamını oradan çekiyor. Bu sözlükte bütün Türkçe kelimelerin Türkçe anlamlarını bulabiliyorsunuz.
Bununla birlikte sözlükte bilim, sanat, spor terimleri ile yer ve kişi adları da bulunmaktadır. Ayrıca bütün kelimelerin bölge ağızlarnda kullanılan karşılıkları da yine bu sözlükte mevcut.



0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı